sâmbătă, 17 aprilie 2021

TU ESTI HRISTOSUL !



În vremea aceea au ieșit Iisus și ucenicii Lui prin satele Cezareei lui Filip. Și, pe drum, i-a întrebat Iisus pe ucenicii Săi, zicându-le: 
Cine zic oamenii că sunt Eu? Iar ei au răspuns Lui, zicând: Unii spun că ești Ioan Botezătorul, alții că ești Ilie, iar alții că ești unul dintre proroci. 
Și El i-a întrebat: Dar voi cine ziceți că sunt Eu? 
Răspunzând, Petru a zis Lui: Tu ești Hristos. 
Și El le-a dat poruncă să nu spună nimănui despre El. 
Și a început să-i înve­țe că Fiul Omului trebuie să pătimească multe și să fie defăimat de bătrâni, de arhierei și de cărtu­rari și să fie omorât, iar după trei zile să învieze.  

MARCU 8: 27-31

Domnul Iisus Hristos ne întreabă şi pe noi: Tu cine zici că sunt Eu? 

Dacă am intreba azi in jurul nostru, oare ce răspunsuri vom primi în legătură cu Persoana Domnului Hristos? 
Dar noi, ce răspuns vom da, avand in vedere dorinţa noastră de a mărturisi că suntem creştini? Cred ca abia raspunzand acestei intrebari incepi sa crezi! 
Tulburaţi şi debusolaţi de tot ceea ce ne înconjoară, am ajuns să vedem (în mod paradoxal) şi pe Fiul lui Dumnezeu prin ochii celui dornic de senzaţionalul ieftin al cotidianului nostru. 

Oamenii vedeau ce se intampla si totuşi...  se îndoiau! 
Pana si ucenicii, care s-au aflat mereu lângă El, i-au ascultat cuvintele şi au fost martori ai minunilor săvârşite de El, Il vedeau pe Iisus ca pe un viitor conducator, precum regii timpului, care, ca si ei va avea sfetnici!
Simon-Petru, intr-un moment de revelatie, a mărturisit : „Tu eşti Hristosul”!
Dar, in mod evident, "Hristosul" era cineva pe masura intelegerii lui Petru. La vremea aceea, multi gandeau si asteptau ca un proroc, asemenea celor de altadata, va veni  printre ei sa-i salveze. 
Chiar aminteau de Ilie, de Ioan Botezătorul sau de un altul dintre proroci care ar fi revenit sa anunte marele eveniment! 

Revenind insa, intelegem noi azi cu adevarat jertfa suprema a Fiului Omului? In ce masura oare simtim in launtrul nostru Cine este El? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu