marți, 22 noiembrie 2016

CEA MAI COMPLETA DINTRE RUGACIUNI

Desi Juramantul de Credinta este primordial a fi cunoscut de catre orice crestin, observ in Biserica, la Sf Liturghie, oameni care nu mica buzele sa-l rosteasca. Poate nu-l cunosc sau poate nici nu stiu ca el trebuie spus , fiind un angajament care ne da dreptul sa fim martori ai minunii Prefacerii painii si vinului in Trupul si Sangele Domnului!
Rugaciunea Domneasca - Tatal Nostru - este insa cunoscuta si rostita de toti! Este dealtfel singura rugaciune iesita din gura  Mantuitorul Hristos si lasata noua - apostolilor si implicit tuturor crestinilor!
Este si cea mai completa dintre rugaciuni, sintetizand tot ceea ce ne trebuie de la Dumnezeu: coborarea Cerurilor pe pamant, Sfanta Euharistie si iertarea pacatelor - indispensabile mantuirii  - si dobandirea accesului in Imparatia lui Dumnezeu!
Oricat de ocupat, oricat de absorbit de ale lumii ai fi, cand rostesti aceasta rugaciune si te mai gandesti si de la cine o ai... pacea Domnului iti vine in suflet!


Şi pe când Se ruga Iisus într-un loc, când a încetat, unul dintre ucenicii Lui I-a zis: Doamne, învaţă-ne să ne rugăm, cum a învăţat şi Ioan pe ucenicii lui. 


Şi le-a zis: Când vă rugaţi, ziceţi: 
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău. Vie împărăţia Ta. Facă-se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ. Pâinea noastră cea spre fiinţă, dă-ne-o nouă în fiecare zi. Şi ne iartă nouă păcatele noastre, căci şi noi înşine iertăm tuturor celor ce ne greşesc nouă. Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău. 
Şi a zis către ei: Cine dintre voi, având un prieten şi se va duce la el în miez de noapte şi-i va zice: Prietene, împrumută-mi trei pâini, că a venit, din cale, un prieten la mine şi n-am ce să-i pun înainte, Iar acela, răspunzând dinăuntru, să-i zică: Nu mă da de osteneală. Acum uşa e încuiată şi copiii mei sunt în pat cu mine. Nu pot să mă scol să-ţi dau. Zic vouă: Chiar dacă, sculându-se, nu i-ar da pentru că-i este prieten, dar, pentru îndrăzneala lui, sculându-se, îi va da cât îi trebuie. Şi Eu zic vouă: Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Că oricine cere ia; şi cel ce caută găseşte, şi celui ce bate i se va deschide. Luca 11, 1-10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu