joi, 17 noiembrie 2016

PRIMA SAPTAMANA DIN POST - SAPTAMANA ISPITELOR

Banuiesc ca multa lume a constatat, ca si mine, ca saptamana intai din Marile Posturi de peste an este una in care ispitele dau navala!
Fie suntem irascibili, fie ne ia gura pe dinainte, fie suntem tentati  sau invitati sa mancam bunatati, in fine, tot soiul de momente care ne tulbura!
Cel mai greu este pentru cei care nu au practica in ce priveste postirea! Acestia, odata ce se decid sa tina post, sunt asaltati de tot felul de incercari! 
Daca pana si Mantuitorul a fost ispitit, in desert, de diavol, cum oare sa trecem noi fara straduinta momentul postului?

Cu rugaciune sa cerem ajutor de intarire si... avertizati de faptul ca vom avea ispite, sa ne straduim sa le tinem piept!

Nimic nu-i este cu neputinta omului! 
Cu credinta si rugaciune... totul este posibil!

Iar Ioan, răspunzând, a zis: Învăţătorule, am văzut pe unul care, în numele Tău, scoate demoni şi l-am oprit, pentru că nu-Ţi urmează împreună cu noi. Iar Iisus a zis către el: Nu-l opriţi; căci cine nu este împotriva voastră este pentru voi. Şi când s-au împlinit zilele înălţării Sale, El S-a hotărât să meargă la Ierusalim. Şi a trimis vestitori înaintea Lui. Şi ei, mergând, au intrat într-un sat de samarineni, ca să facă pregătiri pentru El. Dar ei nu L-au primit, pentru că El se îndrepta spre Ierusalim. Şi văzând aceasta, ucenicii Iacov şi Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut şi Ilie? Iar El, întorcându-Se, i-a certat şi le-a zis: Nu ştiţi, oare, fiii cărui duh sunteţi? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască. Şi s-au dus în alt sat. Luca 9, 49-56

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu