vineri, 25 noiembrie 2016

PENTRU SAU IMPOTRIVA?

Hristos ne spune clar ca nu avem decat doua variante: cu El sau impotriva lui! Indiferenta nu este luata in seama si nici pasibila de clementa!
El ne indica drumul, conduita necesara, prin Cuvantul rostit, prin adevarurile spuse de Insasi Sfanta Gura Sa, rasplatindu-i pe cei care-L urmeaza cu darul vesniciei!

In Evanghelia propusa azi ni se explica de ce!

Cu cat crezi ca poti sa te mentii, sa te descurci singur in hatisul lumii, cu atat te vei clatina! 
De clatinat ne clatinam toti dar una este sa te ridici cu Hristos si alta sa nu ai cum te redresa decat prin alta afundare!
Pe unii Domnul ii ajuta chiar fara sa isi dea seama, urmand un anume drum  nebanuit al trezvirii duhovnicesti!
El este un reper, Calea cea buna spre tinta finala, El ne ofera mana salvatoare care ne scoate din prapastia pierzarii! Toti avem slabiciuni si nimeni nu-i scutit de ispite, de caderi.
Insa, odata ce il purtam pe Dumnezeu in suflet, vom reusi sa ne redresam, sa facem fata acestora, chiar daca uneori cu greu, cu poticniri, poate chiar cu recaderi!

Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; şi cel ce nu adună cu Mine risipeşte. Când duhul cel necurat iese din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, şi, negăsind, zice: Mă voi întoarce la casa mea, de unde am ieşit. Şi, venind, o află măturată şi împodobită. Atunci merge şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, locuieşte acolo; şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi. Luca 11, 23-26

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu