joi, 21 decembrie 2017

"Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.”

Cuvantul era Dumnezeu si Dumnezeu era cuvantul!" (Ioan )

Cuvantul cladeste, cuvantul darama. 
Nu ne putem juca cu vorbele. Chiar daca nu le vedem cand le rostim ele, cuvintele,  raman cu noi, ne insotesc pretutindeni; ele formeaza in jurul nostru un nor si norul asta ne impresoara si prin norul asta ajungem sa trecem in lumea de dincolo! 

De felul in care am rostit, de felul in care ne-am ingrijit de cuvintele ce ne-au iesit din gura ori cele pe care le-am scris, de asta depinde usurinta cu care ne strecuram prin viata, scapam din situatii dificile, traim si chiar ... murim

Nu uitam nici o vorba care ne-a ranit, nu uitam nici vorbele frumoase sau incurajatoare auzite la ceas de cumpana! Cuvintele declansaza in noi furtuni, spaime, instincte criminale uneori! Tot ele ne inmoaie inima, ne fac tandri si milosi.

Voi, cei care  cititi aceste randuri, aveti grija: nu risipiti cuvintele urate doar de dragul de a fi originali sau pentru ca vi se pare ca asa sunteti mai simpatici! Nu lasati cuvintele sa va scape de frustrari , invidii sau rautati! E falsa ideea ca hulind sau injurand ne eliberam. 

Caci daca Cuvantul Lui ne protejaza ca un voal discret dar puternic si cuvintele noastre ne raman alaturi!

Astazi, cu doar cateva zile inainte de Sarbatoare, indraznesc sa lansez un indemn la vorba buna, la vorba curata, la vorba de duh!
Impartiti cuvinte care cladesc in suflet munti de sentimente frumoase, de bucurii trainice! 
Fiti darnici cu slovele de folos. Adresati celor din jur urari de bine ticluite din cuvinte alese!

Va indemn sa folositi doar cuvintele pe care vreti sa le auziti; scrieti cuvinte care fac sa vibreze sufletele, care fac ca mintea sa intre in rezonanta cu inima, care ajuta sa ne gasim pe noi in ceilalti... si asta,  pentru sufletele voastre, pentru ca norul protector al Cuvantului lui Dumnezeu sa fie alb si sa va ajute sa treceti frumos si demn prin viata!

„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Prindeți curaj și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie. Apoi le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: când înfrunzesc aceștia, văzându-i, de la voi înșivă știți că vara este aproape. Așa și voi, când veți vedea făcându-se acestea, să știți că aproape este Împărăția lui Dumnezeu. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea. Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.” 

LUCA 21: 28-33

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu