sâmbătă, 23 decembrie 2017

Doamne, Doamne, deschide-ne noua!

Simplul fapt al constientizarii existentei lui Dumnezeu nu face din noi fiii Lui! 
Pentru ca  relatia om-Dumnezeu este pecetluita prin liantul iubirii, iubire ce nu poate exista decat in masura in care ea  este impartasita reciproc! 
Desi Dumnezeu e bun si indurator, nu putem spera  la dragostea Lui fara ca noi sa-I fi dat  dragostea noastra!
Dragostea intra-treimica este exemplul iubirii desavarsite iar creatia este fructul acestei iubiri.
Imparatia Cerurilor este locul in care iubirea devine vesnica si unde accesul este limitat de propria noastra capacitate de a iubi.
Iubirea patrunde si in iad, caci acolo  pacatosii vor fi biciuiti cu biciul iubirii!

Zis-a Domnul această parabolă: „Asemenea este Împărăţia Cerurilor grăuntelui de muştar pe care l-a luat un om şi l-a aruncat în grădina sa; şi a crescut şi s'a făcut pom şi păsările cerului s'au sălăşluit în ramurile lui“. 
Şi iarăşi a zis: „Cu ce voi asemăna împărăţia lui Dumnezeu? Asemenea este aluatului pe care l-a luat o femeie şi l-a ascuns în trei măsuri de făină, până ce s'a dospit toată“. 
Şi trecea prin cetăţi şi prin sate, învăţând şi călătorind spre Ierusalim. 
Şi I-a zis cineva: „Doamne, puţini sunt oare cei care se mântuiesc?“ Iar El le-a zis: „Siliţi-vă să intraţi pe poarta cea strâmtă; v'o spun Eu vouă că mulţi vor căuta să intre şi nu vor putea. De'ndată ce Stăpânul casei Se va scula şi va încuia uşa, iar voi veţi începe să staţi afară şi să bateţi la uşă, zicând: Doamne, Doamne, deschide-ne!, El, răspunzând, vă va zice: Nu ştiu de unde sunteţi. 
Atunci veţi începe să ziceţi: În faţa Ta am mâncat şi am băut, şi Tu în pieţele noastre ai învăţat. Şi El vă va spune: Nu ştiu de unde sunteţi: depărtaţi-vă de la Mine toţi lucrătorii nedreptăţii. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor, când veţi vedea pe Avraam şi pe Isaac şi pe Iacob şi pe toţi profeţii în împărăţia lui Dumnezeu, iar pe voi, aruncaţi afară. Şi vor veni de la răsărit şi de la apus, de la miazănoapte şi de la miazăzi şi vor şedea la masă întru împărăţia lui Dumnezeu.“
Luca 13: 19 - 29

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu