marți, 19 decembrie 2017

DOAR DUMNEZEU NE MANGAIE CA SA PUTEM ACCEPTA MOARTEA

Moartea este pentru om foarte greu de acceptat. Ma intreb cum reusesc sa mearga inainte cei care nu cred in Dumnezeu. Poate ca isi imagineaza, sau, mai corect, viseaza ca vor adormi intr-o seara si nu vor avea habar ca au murit...
Omul a fost facut stapanul lumii de catre Domnul dar in fata mortii este asemenea oricarei vietati! Nu are nimic deosebit.
Dragostea noastra pentru Dumnezeu este secretul acceptarii mortalitatii noastre! Cu El lucrurile devin dintr-odata firesti, caci El este linistea noastra.

Fragmentul evanghelic de azi ne arata ca Mantuitorul si-a avertizat apostolii de cele ce li se vor intampla.
Dar nu mesajul Sau proorocitor este impresionant aici ci dragostea acelora care, afland cum vor pieri, au continuat, mangaiati de cuvantul Lui, sa-L urmeze si sa-L marturiseasca, sfidand durerea, nimicirea, moartea!
Pentru ca El, Dumnezeu, ne da putere sa induram orice!
Din fiecare verset al Sfintei Scripturi reiese ca nimic nu ar putea exista fara El. Oricat de siguri sunt unii ca ei sunt a toate-facatori, intr-o fractiune de secunda lumea lor sigura se poate narui. Fara El... e totul desertaciune!


„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Păziți-vă de oameni, pentru că își vor pune mâinile pe voi și vă vor prigoni, dându-vă în sinagogi și în temnițe, ducându-vă la împărați și la dregători pentru numele Meu. Și va fi vouă prilej de mărturisire. Puneți, deci, în inimile voastre să nu gândiți de mai înainte ce veți răspunde; căci Eu vă voi da gură și înțelepciune, căreia nu-i vor putea răspunde, nici sta împotrivă toți potrivnicii voștri. Și veți fi dați și de părinți și de frați și de rudenii și de prieteni, și vor ucide pe unii dintre voi și veți fi urâți de toți pentru numele Meu; dar nici un păr din capul vostru nu va pieri. Prin răbdarea voastră veți dobândi sufletele voastre.” LUCA 21/12-19

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu