vineri, 15 decembrie 2017

STIM CE SE CUVINE CEZARULUI DAR STIM OARE CE I SE CUVINE LUI DUMNEZEU?

Banii astia nenorociti sunt ai lumii. Domnul nu are nevoie de ei.
Lui ii daruim dragostea noastra, inima si sufletul nostru. 
Am umplut tara de biserici si este laudabil. Dar de ma gandesc cati bani necinstiti sunt in caramizile lor...  mi se face frica!
Cum poti sa duci darul hotiei in Casa Domnului?
Cunosc cativa «descurcareti» care au gandit ca-i va ajuta Domnul daca din banii furati fac biserici. Ei bine de rusine si cadere nu i-a scapat Domnul pe ei dar cum ramane cu biserica? Acolo coboara Duhul si se jertfeste Mielul...
Iarta-ne, Doamne, ca nu suntem in stare sa intelegem taina Ta!

În vremea aceea arhiereii și cărturarii căutau să pună mâna pe Iisus chiar în ceasul acela, dar s-au temut de popor, căci înțeleseseră că despre ei era vorba în pilda rostită de Iisus. Și pândindu-L, I-au trimis iscoade, care se prefăceau că sunt drepți, ca să-L prindă în cuvânt și să-L dea stăpânirii și puterii dregătorului. Și L-au întrebat, zicând: Învățătorule, știm că vorbești și înveți drept și nu cauți la fața omului, ci cu adevărat înveți calea lui Dumnezeu. Se cuvine ca noi să dăm dajdie cezarului sau nu? Dar Iisus, cunoscând vicleșugul lor, a zis către ei: De ce Mă ispitiți? Arătați-Mi un dinar. Ale cui sunt chipul și inscripția de pe el? Iar ei au zis: Ale cezarului. Și El a zis către ei: Așadar, dați cezarului cele ce sunt ale cezarului, și cele ce sunt ale lui Dumnezeu, lui Dumnezeu. Și nu L-au putut prinde în cuvânt înaintea poporului și, minunându-se de cuvântul Lui, au tăcut.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu