miercuri, 21 noiembrie 2018

APOSTROFAREA FEMEILOR

... PREA  PREOCUPATE  DE  CELE  ALE LUMII

 Se spune ca, spre dosebire de barbati, femeile ar fi capabile sa faca mai multe lucruri deodata! 

In fapt, creierul femeilor face doar mai rapid conexia, ceea ce  le ajuta sa treaca mai repede de la ceva la... altceva!

Aceasta trecere  este incontestabil o calitate dar poate fi in egala masura un defect daca, tentate de aceasta aptitudine, incercand multe, femeile se risipesc!

Marta, sora lui Lazar cel inviat de Domnul, este un personaj interesant, ea prefigurand o anume categorie de femei care se lasa antrenate mai curand de devotiunea pentru cele ale casei, ale vietii, decat de cele ale Domnului.
Si cine nu regaseste in sine o bucatica de Marta?  
Mie mi s-a intamplat, de exemplu, ca, in tinerete, sa nu ajung la Ocolire pentru ca nu apucasem sa spal ferestrele, ori sa nu merg la Liturghie pentru ca aveam invitati la masa si multe de facut!

Daca tinem la cutume va trebui sa fim mai organizate si nu sa scoatem din program tocmai pe Cel care a generat cutuma! 
Nimic nu este mai important decat Dumnezeu si Cuvantul Sau! Altfel spus, sa punem masura in toate!

Motivele binecuvantate care pot sa ne opresca a-L intalni pe Dumnezeu si Cuvantul Sau nu au cum sa fie legate de astfel de lucruri ... tereste!

Pana la urma Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, este exemplul claditor: ea ne si hraneste, se si roaga pentru noi!
Cum face ea, asa sa facem si noi! 

Si, pentru ca azi Evanghelia o pomeneste, imi vine iarasi in gand prietena mea de peste mari si tari - cea care m-a tinut de mana un an intreg cat am trecut prin tratamentele celui de-al doilea cancer -  careia i-ar fi placut sa poarte numele de Marta. 
La ea ma gandesc ori de cate ori scriu pe acest blog!

Sa fii sanatoasa, draga mea... Marta si Domnul sa te aibe in paza! Multumesc pentru ceea ce ai facut pentru mine!  


„În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Și ea avea o soră ce se numea Maria, care, așezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvântul Lui. Iar Marta se silea cu multă slujire și, apropiindu-se, a zis: Doamne, oare nu socotești că sora mea m-a lăsat singură să slujesc? Spune-i, deci, să-mi ajute. Și, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijești și pentru multe te silești, dar un singur lucru trebuie: căci Maria partea cea bună și-a ales, care nu se va lua de la ea. Și, când zicea El acestea, o femeie din mulțime, ridicând glasul, I-a zis: Fericit este pântecele care Te-a purtat și fericit este pieptul la care ai supt! Iar El a zis: Așa este, dar fericiți sunt și cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l păzesc pe el.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu