marți, 6 noiembrie 2018

PENTRU PREGATIREA NOASTRA...

inaintea intrarii in Postul Craciunuluitoate pericopele ce se citesc cuprind sfaturile trebuincioase, date de Insusi Mantuitorul nostru, pentru ca  mintea, sufletul  si trupul omului sa se curete de toata toxicitatea patimilor, sa se desprinda de cele rele, sa fie pregatit pentru a primi harul cel dumnezeizsc.

Pentru cei care, ca si mine, cauta sa afle, sa cunoasca intelesurile duhovnicesti, ca o explicatie la Evanghelia zilei de azi, dau si eu un citat din Sfantul Ioan Casian care spunea, referitor la luminarea mintii si a sufletului prin cunoasterea duhovniceasca :

"Dacă voiți să pregătiți în inima voastră un cort sfânt pentru știința duhovniceascăcură­țați-vă de toate petele viciilor și dezbărați-vă de grijile acestui veac. Este peste putință ca sufletul, dacă este stăpânit chiar în mică măsură de preocupări lu­mești, să merite darul științei, sau să fie zămislitor de înțelesuri duhovnicești, sau să-i rămână ceva din citirea cărților sfinte.

„Zis-a Domnul: Luminătorul trupului este ochiul. Deci, când ochiul tău este curat, atunci tot trupul tău este luminat; dar când ochiul tău este rău, atunci și trupul tău este întunecat. Ia seama, deci, ca lumina din tine să nu fie întuneric. Așadar, dacă tot trupul tău este luminat, neavând nici o parte întunecată, luminat va fi în întregime, ca și când te luminează făclia cu strălucirea ei. Și, pe când Iisus vorbea, un fariseu Îl ruga să prânzească la el; deci, intrând, a șezut la masă. Iar fariseul s-a mirat văzând că El nu S-a spălat înainte de masă. Atunci Domnul a zis către el: Acum voi, fariseilor, curățiți partea din afară a paharului și a blidului, dar înăuntrul vostru este plin de răpire și de viclenie. Nebunilor! Oare cel ce a făcut partea din afară n-a făcut și partea dinăuntru? Dați mai întâi milostenie cele ce sunt dinăuntru vostru și, iată, toate vă vor fi curate.”
Luca 11: 39- 41


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu