sâmbătă, 19 noiembrie 2016

RUGACIUNEA PENTRU CELALALT

Nu stiu cum este prin alte parohii, dar in aceea careia ii apartin se obisnuieste ca, in cazuri extreme, sa ne rugam impreuna, la o anume ora, pentru cate cineva aflat in mare nevoie! Preotul nostru ne trimite un mesaj in care ne invita la rugaciune pe toti pentru cel aflat in suferinta! Si citim toti un Paraclis ori un Acatist! 
Cei care au experimentat asa ceva pot sa spuna cat de speciala este trairea acesta! 
Rugaciunea pentru altcineva face bine tuturor: si celui pentru care te rogi dar si tie!
Sa te rogi pentru ca Domnul sa ajute pe cineva, cineva care nu e carne din carnea ta, este o experienta care merita traita! Acest gest ar putea fi unul din pasii pe care ii facem spre a reusi demersul iubirii aproapelui!
Desi suntem tentati sa ne rugam mai intai pentru noi, adevarata bucurie a rugaciunii o putem trai cerand ceva lui Dumnezeu pentru altul! 
Incercati si veti constata ca am dreptate! 
Acceptarea de a te ruga pentru cineva care nu-ti este tocmai prieten produce in tine o schimbare! Indaradnicia inimii nu-i usor de depasit dar odata trecut peste ea te simti deja ceva mai bine! Cand ajungi sa te rogi efectiv ca Dumnezeu sa-i dea bine si spor aceluia... bucuria ti se aseaza in suflet! 
Este absolut ceva special!
Personal, acest lucru mi-a dovedit ca Dumnezeu nu ne cere un sacrificiu cand ne porunceste sa ne iubim aproaple ci ne da sansa de a simti ceva sublim care ne mangaie sufletul, desprins de povara egoismului si ranchiunii!  

Şi după ce a sfârşit toate aceste cuvinte ale Sale în auzul poporului, a intrat în Capernaum. Iar sluga unui sutaş, care era la el în cinste, fiind bolnavă era să moară. Şi auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să vină şi să vindece pe sluga lui. Iar ei, venind la Iisus, L-au rugat stăruitor, zicând: Vrednic este să-i faci lui aceasta, Căci iubeşte neamul nostru şi el ne-a zidit sinagoga. Iar Iisus mergea cu ei. Şi nefiind El acum departe de casă, a trimis la El prieteni, zicându-I: Doamne, nu Te osteni, că nu sunt vrednic ca să intri sub acoperământul meu. De aceea nici pe mine nu m-am socotit vrednic să vin la Tine. Ci spune cu cuvântul şi se va vindeca sluga mea. Căci şi eu sunt om pus sub stăpânire, având sub mine ostaşi, şi zic acestuia: Du-te, şi se duce, şi altuia: Vino, şi vine, şi slugii mele: Fă aceasta, şi face. Iar Iisus, auzind acestea, S-a minunat de el şi, întorcându-Se, a zis mulţimii care venea după El: Zic vouă că nici în Israel n-am aflat atâta credinţă; Şi întorcându-se cei trimişi acasă, au găsit sluga sănătoasă. Luca 7, 1-10

2 comentarii:

  1. Am citit undeva ca atunci cand mai multi oameni sunt impreuna si gandesc sau se roaga avand un gand bun, aurele lor se intrepatrund si amplifica energia mentala mult mai puternic decat daca ar fi solitari. In mod cert asa se explica si efectul spre detinatia gandului, dar si spre ei insisi. Nu stiu daca putem evalua efectele, dar cred ca, asa cum ai spus, apare un bine care incalzeste si bucura.

    Sper ca esti bine, draga Cita! Zile senine si spornice sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, draga mea, pentru interventie!
      Asa cum discutam apropos de cuvinte, lucrurile sunt similare cu rugaciunea si gandul bun, care tot in cuvinte se exprima! Unda gandului bun, amplificata prin impreuna-rugaciune, este pentru mine simtita in carnea proprie! Este ceva special care chiar te mangaie si, cine nu a incercat-o ii doresc sincer sa ajunga sa o traiasca!!!
      Sa ai si tu o saptamana buna! - Pe aici ploua si bate un vant nebun dar, cu soare in suflet se poate depasi orice!

      Ștergere