luni, 30 ianuarie 2017

LUMINA FAPTELOR BUNE

Am vazut un scurt filmulet, o reclama defapt. N-as putea sa spun care era scopul reclamei si, chiar nu conteaza!
Nu l-am uitat caci m-a impresionat.

Filmuletul incepe cu un copilas, aflat pe o faleza, care deseneaza un soare, o floare si o casa. Mama lui il ia de mana sa plece si, in drum, el se opreste si ofera desenul sau unui om al strazii, care statea trist pe faleza, asteptand un banut. Pe fata omului straluceste un zambet special, ca si cum gestul baietelului ar fi miscat in el ceva esential.

Fericit, omul priveste altfel in jur si observa ca tanara, care statuse pana atunci pe o banca, si-a uitat telefonul. 
Stimulat de bucuria capatata odata cu desenul micutului, omul acela sarac si fara capatai, fuge dupa tanara si-i da telefonul. Tanara se lumineaza de bucurie, ii multumeste omului, care nu vrea sa fie recompensat, si pleaca fericita. Amandoi erau fericiti! 
Ajunsa in fata unei florarii, cumpara o floare pe care o daruieste unei doamne varstnice, pe fata careia vazuse o tristete dezarmanta. Batrana zambeste surprinsa si pleaca luminata de o bucurie nedisimulata! 
Si lantul acesta de bucurie se propaga caci cine primeste lumina da lumina!

Lumina faptelor bune este molipsitoare!

Voi sunteţi lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă. Nici nu aprind făclie şi o pun sub obroc, ci în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă. Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăţia cerurilor; iar cel ce va face şi va învăţa, acesta mare se va chema în împărăţia cerurilor. Matei 5, 14-19

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu