luni, 20 noiembrie 2017

DESPRE... PREVENIRE

Pasajul evanghelic propus astazi spre meditatie vine sa ne surprinda oarecum. 
Mantuitorul le spune apostolilor ca nu are rost sa se ingrijeasca de cele ale vietii pamantene inainte de a se 
preocupa de cele ale lumii de Dincolo!
Noi, invatati sa ne planificam totul, azi chiar si momentul conceperii unui copil, nu prea ne impacam cu aceasta "indiferenta " fata de lume si ale sale.

Daca e sa meditez la preventie si ... prevenire, voi lua cazul meu.
M-am ingrijit sa am o sanatate buna, am facut tot ce trebuia pentru a nu fi surprinsa de boli si betesuguri si, desi facusem toate investigatiile necesare... m-am trezit cu un cancer primar si altul metastazic! 
Pentru mine asta inseamna ca nu e chiar asa de simplu cu... prevenirea bolilor! Mai are  si Dumnezeu ceva de spus aici ! Oameni sunt si doctorii - si a gresi este omenesc! Nici o masina, nici un aparat, fie el oricat de sofisticat, nu-L intrece pe Domnul!

Sotul meu era un om extrem de atent si prevazator. El avea mereu un plan B si chiar unul C, in caz de necesitate. Nu s-a impiedicat in viata lui, nu a spart un pahar, nu a facut o nebunie - singura lui nebunie fiind dragostea pentru mine si copiii nostri! 
Totul a calculat si a prevazut... mai putin faptul ca avea sa plece Dincolo inainte de vreme! Aici nu a avut un plan B!

În vremea aceea, când învăța Iisus, cineva a zis către El din mulțime: Învățătorule, zi fratelui meu să împartă cu mine moștenirea. Iar Iisus i-a zis: Omule, cine M-a pus pe Mine judecător sau împărțitor peste voi? Apoi a zis către ei: Vedeți și păziți-vă de toată lăcomia, căci viața cuiva nu stă în prisosul avuțiilor sale. Și a zis către ucenicii Săi: De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru viața voastră ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca. Viața este mai mult decât hrana și trupul decât îmbrăcămintea. Priviți la corbi, că nici nu seamănă, nici nu seceră; ei n-au cămară, nici hambar, și Dumnezeu îi hrănește. Cu cât mai de preț sunteți voi decât păsările! Și cine dintre voi, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot? Deci dacă nu puteți să faceți nici cel mai mic lucru, de ce vă mai îngrijiți de celelalte? Priviți la crinii câmpului cum cresc: Nu torc, nici nu țes. Și zic vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia. Iar dacă iarba, care este astăzi pe câmp, iar mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu așa o îmbracă, cu cât mai mult pe voi, puțin credincioșilor! Și voi să nu căutați ce veți mânca sau ce veți bea și nu fiți îngrijorați, căci toate acestea păgânii lumii le caută; dar Tatăl vostru știe că aveți nevoie de acestea; căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și toate acestea se vor adăuga vouă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu