marți, 14 noiembrie 2017

SA NE IMPREGNAM CU LUMINA LUI DUMNEZEU!

Cei care se ocupa de tehnici de invatare stiu ca omul tine minte cu precadere ceea ce vede - mult mai bine decat ceea ce aude ori citeste. 
Asa ca educatia despre care tot vorbim cred ca devine eficienta cand noi insine le aratam copiilor cum trebuie sa fie, cum sa se poarte, cum sa reactioneze. Daca noi, parintii, nu mancam frumos, degeaba ii spunem copilului ca trebuie sa manance frumos; el nu vede asta la noi si nu-si va insusi corect sfatul.
Imaginea este asadar primordiala si asa stand lucrurile, suntem bombardati cu imagini care ne atata toate simturile, ne intretin slabiciunile, ne cotropesc sufletele, transformandu-se in obsesii!

Sa ne pazim cat se poate de imaginile pustietoare de suflete. Sa ne adapam din lumina lui Dumnezeu!

Dumnezeu ne da solutia pazirii sufletelor noastre: sa luam din lumina Sa si sa o facem far si, asa cum farul face cale luminoasa si-i ajuta pe cei ce umbla pe mare sa gaseasca portul, asa si lumina Lui, odata intrata in noi, va lumina drumul nostru si chiar al altora!

Omul cu adevarat frumos poarta lumina lui Dumnezeu cu sine si o raspandeste in jur!



Zis-a Domnul: Luminătorul trupului este ochiul. Deci, când ochiul tău este curat, atunci tot trupul tău este luminat; dar când ochiul tău este rău, atunci și trupul tău este întunecat. Ia seama, deci, ca lumina din tine să nu fie întuneric. Așadar, dacă tot trupul tău este luminat, neavând nici o parte întunecată, luminat va fi în întregime, ca și când te luminează făclia cu strălucirea ei. Și, pe când Iisus vorbea, un fariseu Îl ruga să prânzească la el; deci, intrând, a șezut la masă. Iar fariseul s-a mirat văzând că El nu S-a spălat înainte de masă. Atunci Domnul a zis către el: Acum voi, fariseilor, curățați partea din afară a paharului și a blidului, dar înăuntrul vostru este plin de răpire și de viclenie. Nebunilor! Oare cel ce a făcut partea din afară n-a făcut și partea dinăuntru? Dați mai întâi milostenie cele ce sunt dinăuntru vostru și, iată, toate vă vor fi curate.
Luca 11: 34-41

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu