joi, 2 noiembrie 2017

TEMA ZILEI DE AZI: AGRESIVITATEA


Luca 9, 49-56:

Iar Ioan, răspunzând, a zis: Învăţătorule, am văzut pe unul care, în numele Tău, scoate demoni şi l-am oprit, pentru că nu-Ţi urmează împreună cu noi. Iar Iisus a zis către el: Nu-l opriţi; căci cine nu este împotriva voastră este pentru voi. 

Şi când s-au împlinit zilele înălţării Sale, El S-a hotărât să meargă la Ierusalim. Şi a trimis vestitori înaintea Lui. Şi ei, mergând, au intrat într-un sat de samarineni, ca să facă pregătiri pentru El. Dar ei nu L-au primit, pentru că El se îndrepta spre Ierusalim. Şi văzând aceasta, ucenicii Iacov şi Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut şi Ilie? Iar El, întorcându-Se, i-a certat şi le-a zis: Nu ştiţi, oare, fiii cărui duh sunteţi? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască. Şi s-au dus în alt sat. 

Pericopa evanghelica de azi ni-i infatisaza pe apostoli intr-un acces de manie fata de cei care ii alungau. 
Atat de suparati erau incat erau gata sa invoce puterile ceresti ca sa-i distruga pe cei care nu-i iubeau, nu ii doreau!

Ce sa fie asta?  Pai nimic altceva decat pornire omeneasca. 
I-a socat neiubirea!

Omul este agresiv cand are nevoie de iubire, sau  pentru ca se teme sa nu o piarda, pentru ca ii este frica de neiubire!

Si impotriva agresivitatii este un singur remediu: dragostea!

Agresivitatea este si o forma de aparare impotriva relelor aduse de lipsa iubirii sau de neputinta de a iubi.

Este un mare dor dupa dragoste, un semn esential  care ne arata setea de iubire, lipsa ei.

Ca sa traim in pace avem asadar nevoie de iubire in doze mari!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu