sâmbătă, 21 decembrie 2019

DUMNEZEU SI PRUNCII


"Dumnezeu se întelege mai usor cu copiii mici, ca cei mici au suflet mai încapator. La oamenii mari e o înghesuiala de rele ca nici n-ai unde sa stai."( fetita de 10 ani)

Este un fapt cunoscut ca, in absolut toate tarile din lume, oricare ar fi limba lor, copiii, cand incep sa vorbeasca, niveleaza absolut toate iregularitatile lingvistice! Ei au tendinta de a corecta ceea ce noi am stricat, din nu se stie ce motive, si astfel, in limbajul copiilor, toate verbele neregulate devin... regulate!

Prin copii intelegem cat de strambe ne sunt apucaturile, incepand cu exprimarea! Cand se maresc, ne vedem in ei relele obiceiuri, inclinatiile spre rau si adesea ne suparam vazandu-ne in oglinda adevarului!
De aceea Hristos ii pomeneste pe copii! Pentru ca lucrurile clare sunt asadar... "la mintea copiilor"! 

Ei nu au gandirea pervertita si iau totul asa cum li se prezinta. Copiii traiesc fascinatia celor doua taramuri - cel al lumii si cel al ingerilor. Judecata lor este simpla si in fata lor adesea ne gasim in dificultate.
Domnul se dezvaluie celor cu inima curata, cu mintea limpede, celor cu suflet de copil. De ne-am pastra inocenta, puritatea intelepciunii copilaresti, taina Sa, pe care mintea omului nu reuseste sa o cuprinda din pricina limitelor, am primi-o fara nici o poticnire! 
Ferice de cine reuseste sa-L vada pe Domnul prin ochii copilului! 



„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cel ce se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine. 
Și s-au întors cei șaptezeci și doi cu bucurie, zicând: Doamne, și demonii ni se supun în numele Tău. 
Și le-a zis: Am văzut pe Satana ca un fulger căzând din cer. Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii și peste toată puterea vrăjmașului și nimic nu vă va vătăma. Dar nu vă bucurați de aceasta, că duhurile vi se pleacă, ci vă bucurați că numele voastre sunt scrise în ceruri. 
În acest ceas, Iisus S-a bucurat cu duhul și a zis: Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului și al pământului, că ai ascuns acestea de cei înțelepți și de cei pricepuți și le-ai descoperit pruncilor. Da, Părinte, că așa a fost înaintea Ta bunăvoința Ta.”LUCA 10, 19-21

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu