marți, 24 decembrie 2019

Hristos Se naşte, măriţi-L!


In toata aceasta goana nebuna dupa fericire, bucurandu-ne de multe, de orice si de nimic, intre galagia lumii, agitatie, bling-bling-uri, cadouri, sarmale si cozonaci, exista pericolul sa uitam esentialul, care este Hristos!
In casele noastre, in ziua Praznicului, Hristos este invitatul de onoare!

An de an traim Nasterea Sfanta  si prin aceasta traire ar trebui sa ne apropiem mai mult de Hristos-omul, Cel care se jertfeste pururea, din care gustam la Sfanta Euharistie si cu care astfel ne inrudim. 
El s-a intrupat pentru noi, pentru ca noi sa nu mai fim robi ai pacatului, sa renastem cu adevarat ca fii ai lui Dumnezeu. Scopul inomenirii Fiului lui Dumnezeu suntem noi, prin nasterea Sa ne nastem si noi din nou, prin pocainta, pentru a fi invitati ai Ospatului din Imparatia lui Dumnezeu ! 
De aceea masa din ziua de Crăciun nu este o masa oarecare. 
Ea anticipeaza Ospatul veșnic la care suntem poftiti cu totii in Imparatia lui Dumnezeu! 

Craciunul este o sarbatoare a familiei, in care suntem in acelas timp impreuna cu Dumnezeu dar si cu toti ai nostri, frati intru Hristos!

Magia Craciunului nu are nimic de-a face cu beculetele, cadourile, mult prea multe si tot mai scumpe, nici cu petrecerile gastronomice, muzici si galagie .
Craciunul nu poate exista fara Hristos si nici o bucurie nu poate fi autentica decat impreuna cu El,  Cel care a adus cerul in launtrul nostru! 

Se simte in aer din ce in ce mai putin spiritul autentic al Craciunului!
Nasterea Domnului, acea minune care ar trebui sa ne cutremure, a fost inlocuita cu foamea de cadouri si placerea pentru chiohanuri!

Binecuvantati fie cei care stiu ca de Craciun familia trebuie sa se reuneasca, dincolo de orice animozitati, ca nimeni nu trebuie sa fie singur ! 
Stralucirea Craciunului este adusa de minunea Nasterii Domnului si nu de beculete. Când Îl ai pe Hristos de partea ta, nu poţi decât să-L întâmpini! Nu poţi decât să te bucuri, să fii strălucitor!
Acestei minuni  ii adaugam si noi cateva lucruri mici, simple: smerenia noastra, pocainta, dragostea si gandul la bucuria celorlalti. Toate acestea vor crea cu siguranta o admosfera de neuitat!

Hristos vine sa ne colinde, vine sa ne ureze de bine, sa ne trezeasca, sa ne faca sa ne ridicam ochii la Cer! 
Sa ne deschidem dar usa inimii ca El sa poata sa intre in ea!  
Sa ne veselim in Domnul!

Hristos Se naşte, măriţi-L!
Hristos din Ceruri, întâmpinaţi-L!
Hristos pe pământ, înălţaţi-vă!
Cântaţi Domnului tot pământul şi cu bucurie lăudaţi-L, popoare, că S-a preamărit!

Amin

Va doresc tuturor un Craciun adevarat alaturi de toti cei ce va iubesc si pe care ii iubiti!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu