luni, 16 decembrie 2019

IMPREUNA-LUCRARE

„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut. Și nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, Împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru. Zis-a către ucenici: Veni-vor zile când veți dori să vedeți una din zilele Fiului Omului, și nu veți vedea. Și vor zice vouă: Iată, este acolo; iată, este aici; nu vă duceți și nu vă luați după ei. Căci după cum fulgerul, fulgerând dintr-o parte de sub cer, luminează până la cealaltă parte de sub cer, așa va fi și Fiul Omului în ziua Sa. Dar mai întâi El trebuie să sufere multe și să fie lepădat de neamul acesta.” 

In Fragmentul evanghelic, propus azi spre luare aminte, Mântuitorul Iisus Hristos ne spune ca  Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut. Și nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, Împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru 
Cu alte cuvinte, Imparatia lui Dumnezeu este aici si acum.
Imparatia Lui Dumnezeu este tinta spre care trebuie sa ne indreptam: "Veniti, binecuvantatii Parintelui Meu, mosteniti Imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii" (Matei 25, 34).

Hristos este Imparatia coborata intre oameni. Acolo unde El este prezent, acolo este si Tatal impreuna cu Duhul Sfant. Deci, in si prin Hristos, Imparatia Sfintei Treimi se descopera oamenilor. Nu intamplator, cuvintele prin care Mantuitorul incepe propovaduirea au fost: "Pocaiti-va, ca s-a apropiat Imparatia cerurilor" (Matei 4, 17).

Si totusi, ne intrebam:
Omul merge in cautarea Imparatie, desi ea a coborat intre oameni, sau Imparatia il cauta si il gaseste pe om? 

Raspunsul cel mai explicit il gasim
 in Pilda Fiului Risipitor
din care intelegem ca fiul, care se risipeste in lume, este
omul iar tatal sau este personificarea lui Dumnezeu!
Tatal isi vede de departe fiul venind acasa si atunci, bucuros, ii iese in intampinare. Practic nu este vorba doar de o revenire a fiului ci mai curand este o regasire impreuna, e intalnirea amandorura! 
Pentru ca tatal sa-l intampine, cu tot dragul sau, trebuia ca fiul sa revina, sa isi vina in fire!
Pentru ca tatal, zarindu-l, sa alerge in intampinarea fiului, a fost nevoie ca fiul sa-si doreasca si sa depuna tot efortul sau ca sa se reintoarca acasa! 
Imparatia lui Dumnezeu vine catre noi, dar vine numai daca si noi ne indreptam spre ea. Relatia asta este o perpetua impreuna-lucrare!

Imparatia exista in inima noastra, caci suntem fii ai lui Dumnezeu. Rudenia noastra cu Dumnezeu, Cel Care ne-a facut dupa chipul si asemanarea Sa, ne permite in chip deplin, de neimaginat, sa ne bucuram de Imparatia Lui, inca din viata pamanteana, in launtrul nostru, ingrijind si sfintind trupul cu care ne-a inzestrat si curatindu-ne sufletul prin Trupul si Sangele Domnului!

Imparatia exista, dar ea devine o traire efectiva doar prin efortul si dorinta noastra personala. 
Să-L avem pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos în centrul vieţii noastre este conditia trairii in Imparatie inca de pe acum! 
A simti efectiv ca in noi este Imparatia lui Dumnezeu este o rasplata, ceva fara egal, darul lui Dumnezeu pentru efortul  nostru de a ne regasi cu El!

O zi binecuvantata!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu