marți, 18 mai 2021

Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu, ca să credeți în Acela pe Care El L-a trimis.


„Zis-a Domnul către iudeii care veniseră la Dânsul: 
Lucrați nu pentru mâncarea cea pieritoare, ci pentru mâncarea ce rămâne spre viața veșnică și pe care o va da vouă Fiul Omului, căci pe El L-a pecetluit Dumnezeu-Tatăl. 
Deci au zis către El: Ce să facem, ca să săvârșim lucrările lui Dumnezeu? 
Iisus a răspuns și le-a zis: Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu, ca să credeți în Acela pe Care El L-a trimis. 
Deci I-au zis: Dar ce minune faci Tu, ca să vedem și să credem în Tine? Ce lucrezi? Părinții noștri au mâncat mană în pustie, precum este scris: «Pâine din cer le-a dat lor să mănânce». 
Deci Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Nu Moise v-a dat pâinea cea din cer; ci Tatăl Meu vă dă din cer Pâinea cea adevărată. Căci Pâinea lui Dumnezeu este cea care Se coboară din cer și care dă viață lumii.”

Evanghelistul Ioan reda mesajul Mantuitorului intr-un mod care trece dincolo de cuvantul in sine, el cautand mereu cele ascunse,  fiecarei vorbe atribuindu-i un simbol. 
Si asta nu de dragul metaforei ci doar de dragul lui Iisus, El Insusi transmitandu-Si adesea mesajele in mod criptat.
Caci, iata, El frange painea, pe care o numeste "Trupul Meu" si intinde paharul in care este vin si il numeste "Sangele Meu"!

Nimic nu este asadar ce pare a fi! 
Duhul Sfant - prin voia lui Dumnezeu - poate muta muntii, daca eu cred! Poate face ca painea si vinul indoit cu apa calda din Potir, sa fie Insusi El, Iisus Om si Dumnezeu, carne si sange cald! 
Transformarea aceasta tine de credinta mea, de felul in care cred  caci  Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu, ca să credeți în Acela pe Care El L-a trimis. 

Așadar, există ceva ce Dumnezeu lucreaza în noi și noi avem datoria sa urmam acest "ceva"!
Lucrarea Sa este să ma faca pe mine să cred în Fiul Lui, si astfel  sa vin spre adevăr, spre iubire, spre părtășie cu aproapele meu, sa fiu ca si Fiul. Daca reusesc, lumea are sansa să fie mai buna, mai frumoasă!

Caci această lucrare aduce lumină, adevăr, iubire, pe care toți le avem în interior… Este lucrarea lui Dumnezeu săvârșită în noi! 
Este urma Tatălui, este natura noastră de fii ai Lui.

Rădăcina lucrării noastre este credința.
Putem cere lui Dumnezeu sa ne-o intareasca, ceea ce implica să ne încredințăm Lui, să ne încredem și să-L urmăm pe Iisus…

Iisus, Cel ce se da pe Sine la fiecare Liturghie, o face spre a ne hrani sufletele spre viata vesnicaCăci Pâinea lui Dumnezeu este cea care Se coboară din cer și care dă viață lumii.

Iata ce ne spune Sf Ambrozie al Milanului:

"Domnul Iisus Însuși strigă: Acesta este trupul Meu
înainte de binecuvântarea cuvintelor dumnezeiești, altfel se numește pâinea, dar după sfințire devine trup
El Însuși îl numește sângele Său; înainte de sfințire ți se spune altfel, dar după sfințire se preface în sânge. Și tu spui: Amin, adică Adevărat este
Ceea ce spune gura să mărturisească cugetul lăuntric; ceea ce spune cuvântul, să o simtă inima
Așadar, Hristos hrănește Biserica Sa cu aceste Taine, prin care se întărește substanța sufletului...” 

Amin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu