miercuri, 27 mai 2020

Eu sunt lumina lumii,

"... cel ce vine dupa Mine nu va umbla intru intuneric”.  

Acest cuvant l-a rostit Iisus! 
Si adevarul acestoar cuvinte a fost certificat de suprema Sa Jertfa! El s-a jertfit pentru noi toti, de buna voie si din iubire . 
Si iubirea aceasta a fost atat de mare si deplina incat nu S-a crutat pe Sine numai pentru a ne putea cruta pe noi de vesnica osanda. 
Si prin Jertfa Lui ne-a deschis drumul spre Inviere si spre vesnicie!

Prin iubirea Sa, simtita ca om,  pe pamantul existentei noastre, ni S-a descoperit ca si Dumnezeul  adevarat, caruia ne inchinam, Cel care este iubire, care ne poarta o iubire covarsitoare noua, celor care suntem tot mai rai, mai nemultumiti si mai nerecunoscatorii!

Dovada iubirii desavarsite a lui Dumnezeu este tocmai faptul ca pe unicul sau Fiu L-a jertfit pentru a ne reabilita pe noi, a ne inlesni parcursul, a ne da sansa unei vieti noi!

„Zis-a Domnul către iudeii care veniseră la Dânsul: 
Cât aveți Lumina, credeți în Lumină, ca să fiți fii ai Luminii. Acestea le-a vorbit Iisus și, plecând, S-a ascuns de ei. Dar, deși a făcut atâtea minuni înaintea lor, ei tot nu credeau în El, ca să se împlinească prin aceasta cuvântul prorocului Isaia, pe care l-a zis: «Doamne, cine a crezut în ceea ce a auzit de la noi? Și brațul Domnului cui s-a descoperit?». 
De aceea nu puteau să creadă, că iarăși a zis Isaia: «A orbit ochii lor și a împietrit inima lor, ca să nu vadă cu ochii și să nu înțeleagă cu inima și ca nu cumva să se întoarcă, și Eu să-i vindec».
Acestea a zis Isaia când a văzut slava Lui și a grăit despre El.
Însă și dintre căpetenii mulți au crezut în El, dar nu mărturiseau din pricina fariseilor, ca să nu fie izgoniți din sinagogă; pentru că au iubit slava oamenilor mai mult decât slava lui Dumnezeu. 
Iar Iisus a strigat și a zis: Cel ce crede în Mine nu crede în Mine, ci în Cel ce M-a trimis pe Mine. Și cel ce Mă vede pe Mine vede pe Cel Care M-a trimis pe Mine. Eu, Lumină am venit în lume, pentru ca oricine crede în Mine să nu rămână în întuneric. Și, dacă aude cineva cuvintele Mele și nu le păzește, nu îl judec Eu; căci n-am venit ca să judec lumea, ci ca să mântuiesc lumea.”
IOAN 12 : 36-47

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu