miercuri, 19 mai 2021

Eu sunt Pâinea vieții



„Zis-a Domnul către iudeii care crezuseră într-Însul: 
Eu sunt Pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce crede în Mine nu va înseta niciodată. Dar am spus vouă că M-ați și văzut și nu credeți. Tot ce-Mi dă Tatăl va veni la Mine; și pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afară; pentru că M-am coborât din cer nu ca să fac voia Mea, ci voia Celui Care M-a trimis pe Mine. Și aceasta este voia Celui Care M-a trimis, ca, din toți pe care Mi i-a dat Mie, să nu pierd pe nici unul, ci să-i înviez pe ei în ziua cea de apoi.”


Iisus Hristos a vorbit si a lucrat in numele, cu autoritatea si puterea lui Dumnezeu Tatal, a marturisit inaintea Apostolilor si a oamenilor misiunea Lui dumnezeiasca! 
M-am coborât din cer nu ca să fac voia Mea, ci voia Celui Care M-a trimis pe Mine

Invatura Sa, exprimata in cuvinte simple, in parabole pline de intelepciune, de adincime vesnic revelatoare a Ceva  mai presus de fire, nu a fost si nici nu poate fi depasita de nici una dintre religiile lumii, de nici un alt sistem de gandire religios, sau de alt gen, ea fiind  dumnezeiasca, revelata.

Evanghelia, adica Vestea cea buna, propovaduita de Iisus Hristos este un mesaj religios si moral, nu social, nici politic nici economic. 
Prin invatatura Sa, Mantuitorul urmareste mantuirea omului, adica  curatirea si eliberarea lui de pacate, restaurarea firii umane, reinnoirea, sfintirea si indumnezeirea omului.

Și aceasta este voia Celui Care M-a trimis, ca, din toți pe care Mi i-a dat Mie, să nu pierd pe nici unul, ci să-i înviez pe ei în ziua cea de apoi.” 

Cine cauta altceva... este in afara adevarului hristic!

Cand ne spune  "Eu sunt Pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce crede în Mine nu va înseta niciodată", Domnul Hristos nu se referă la o simplă pâine, ci la pâinea vieţii, la foamea si la setea de a-L cunoaşte şi urma pe Mântuitorul lumii. 

Cuvintele Sale nu sunt simple promisiuni  si jertfa Sa ne sta marturie! Prin tot ce a spus, El nu a facut altceva decat sa ne ofere caile si mijloacele prin care putem să dobândim veşnicia. 

Atunci când ne împărtăşim, primim Trupul şi  Sângele Sau ca hrana pentru drumul spre veşnicie. 
Prin Sfânta Împărtăşanie  intra in trupul nostru o faramitura de har şi un strop din dragostea divină!

Pâinea e simbolul vieții, iar viața, ca si painea, inseamna o seama de lucruri!
Pâinea este darul  pe care il primim prin unirea cerului cu pamantul! Daca nu este pământ, in care sa germineze samanta, si daca nu plouă nu e grau; daca omul nu lucreaza pamantul, nu strange si nu macina graul, nu e faina; daca faina nu e framantatura... nici pâine nu e! Pâinea este, iata , darul lui Dumnezeu si stardania omului, rodul muncii și al efortului: în pâine avem si binele și răul omului!
In pâine este munca si bucurie si asa simpla cum este, painea este ceva necesar!
Painea are in ea ceva sacru si tot ce putem spune despre ea putem spune si despre Dumnezeu! 
Si tot acest amalgam de bine, gasit in paine, devine cu adevarat important daca mananci! 
Mancand paine traiesti caci ea iti da forta! Iata de ce Hristos este painea vietii!
Dumnezeu Se dă pe Sine să fie mâncat și, inghitindu-L, El devine viața noastră, prin energia pe care astfel ne-o da, la fel ca pâinea!

Transformarea painii si a vinului, in Sfantul Potir, in trupul si sangele lui Hristos, este taina, Dumnezeu voind 
astfel sa ne dea viata Sa prin
viața Fiului! Fiul e pâinea!
Hristos acceptă TOT ca semn al iubirii Tatălui!
El trăiește în bucuria acestei iubiri și ne iubeaste si pe noi, asemenea! 
Aceasta e viața pe care Iisus ne invata să o traim pe pământ.
„Și aceasta este voia Tatălui”. 

Voia Tatălui este să mântuiască omul. Și fiecare om e mântuit dacă se știe iubit și dacă știe să iubească… Fără această pâine, care este Hristos, omul nu trăiește, ci doar utilizeaza creatia lui Dumnezeu numai pentru a o distruge!

Amin

2 comentarii: