miercuri, 24 noiembrie 2021

CERERILE NOASTRE...


Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia; și cel care caută găsește; și celui care bate i se va deschide. Și care tată dintre voi, dacă îi va cere fiul pâine, oare îi va da piatră? Sau dacă îi va cere pește, oare îi va da, în loc de pește, șarpe? Sau dacă-i va cere un ou, îi va da scorpie? Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care Îl cer de la El!” Luca 11: 9 - 13

Fragmentul, extras din Evanghelia dupa Luca, vine sa ne explice felul in care trebuie sa ne rugam, felul nostru de a-I cere Domnului cele ce ne lipsesc, cele de care avem nevoie!
Pentru asta trebuie sa stim ce ne lipseste! Trebuie sa intelegem ca tot ceea ce ne lipseste este Dumnezeu - adica iubirea, fericirea... viata!
 
Toti poate am trait sentimentul ca, rugandu-ne, El nu ne aude...
Asta face parte din experienta rugaciunii!
Cu siguranta este important ca uneori Dumnezeu sa ramana surd la cererile noastre! Pentru ca sa nu incetam sa ne rugăm ci să insistăm!

Daca El ne-ar da imediat lucrurile pe care noi I le cerem, ar fi un dezastru! Dumnezeu nu este un distribuitor de daruri dorite!
Noi, de cele mai multe ori, ne dorim lucruri, deci lumea pieritoare!
Cererile noastre trebuie sa fie intru restaurarea noastra! 
Dumnezeu pentru asta vrea să-L cautam pe El… și nu darurile Sale!
El vrea să insistăm în rugăciune caci vrea să se dăruiască pe Sine! 
Rugaciunea este oglinda sufletului si a mintii noastre! Ceea ce cerem si felul in care cerem arata ce anume intelegem noi ca ne este de trebuinta.
Cel care stie ce sa ceara si cum sa ceara este mereu rasplatit implinindu-i-se dorinta!

De aceea, ca sa Il cunosti pe Dumnezeu, este esential sa-ti doresti 
sa-L stii, sa-L afli!
Dumnezeu nu ne hartuieste sa-L iubim ci asteapta sa ajungem sa intelegem ca-L dorim si dorindu-L, ni se face vazut, simtit si astfel Il descoperim ! Cine are nevoie de o iubire din interes? 
Rugăciunea este starea de comuniune a iubirii! 

In relatia cu Dumnezeu, rugaciunea este esentiala - ea fiind mai curand o forma de dialog decat un mod exclusiv de a ne expune nevoile! In cererile noastre catre Dumnezeu se vede stadiul duhovniciei noastre. 
Stim oare sa ne rugam, stim ce si cum sa-I cerem? 
Raspunsul vine odata cu cresterea noastra spirituala!

Intelegerea rugăciunii are nevoie de timp. Timpul inseamna viață. Rugăciunea e locul în care Dumnezeu ni se deschide pentru ca noi să ne deschidem față de El. 

Textul dealtfel nu pune accent pe cererile și nemulțumirile noastre, ci ne ajută să înțelegem că greșeala noastră este tocmai aceea de a-I cere Domnului lucruri, în loc să-L cerem pe El!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu