joi, 20 octombrie 2016

CATEVA INTREBARI


  • Va speriati si voi cand va este prea bine?
  •  Va intrebati ce urmeaza, gandindu-va ca totul se plateste, chiar si fericirea?
  • Sunteti atat de inzestrati incat sa surprindeti importanta clipei prezente, sa-ii intuiti valoarea, cand o are, si sa nu o ratati?
  • V-ati gandit ca instinctul duhovnicesc se poate cultiva, antrena, astfel incat sa va picure in minte intelepciunea de a nu irosi ceva bun din prezent pentru o visare, un miraj din viitor?

Cei care se ocupa cu dezvoltarea personalitatii zic ca totul e posibil, trebuie doar sa vrei! 
Chestia e ca Iisus a spus asta acum 2000 de ani! Numai ca El a spus si ce trebuie sa nu vrei ca sa-ti fie bine!

Nici psihologia, nici sociologia, nici o ramura a stiintelor sociale nu spun ceva ce Mantuitorul sa nu fi spus! 
Si, daca spun ceva... ce El nu a spus, cu siguranta lucrul acela este distrugator!

Mantuitorul nu putea sa intre in Sinagoga si sa spuna: Stiti, Eu sunt Fiul lui Dumnezeu si am venit sa va schimb si va promit ca, daca ma ascultati si nu imi faceti nici un rau... o sa traiti vesnic!
Lumea l-ar fi inchis cu nebunii sau s-ar fi smintit... si oricum ar fi fost tulburare in popor  si Planul de Mantuire a lumii conceput de Dumnezeu... 
De fapt era imposibil un scenariu in care Mantuitorul sa rateze ceea ce Tatal a decis! 
Pentru ca Dumnezeu ne-a trimis veste inca de demult! Revelatia unor alesi ai sai, oameni curati, cu inteligenta deosebita, au vestit toate cate aveau sa se intample.
Noi insine traim timpuri vestite de demult! 

Conform Planului Divin, Domnul trebuia sa lase "Cuvantul"!
Si L-a lasat... dar nu L-au crezut. Caci inima oamenilor care i-au fost contemporani ni-i lasa sa creada. 
Caci pe Dumnezeu trebuie sa-L simti extrasenzorial! 
Altfel... ai urechi dar nu auzi si ai ochi dar nu vezi!

Nu va spune nimic aceasta?
Oare nu ati aflat niciodata ca fericirea la care visati va era aproape dar, crezand ca ea trebuie sa vina din alta parte, ati ratat-o?
Sau 
Nu ati inteles niciodata care era valoarea unei persoane sau a a unui lucru decat abia dupa ce...ati pierdut-o sau l-ati pierdut?

Natura umana are niste hibe ce stau in undele sinusoidale ale gandului, ale perceptiilor nevazute si nu in modelul material care este o capodopera de armonie

Şi a venit în Nazaret, unde fusese crescut, şi, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă şi S-a sculat să citească. Şi I s-a dat cartea proorocului Isaia. Şi, deschizând El cartea, a găsit locul unde era scris:
"Duhul Domnului este peste Mine, pentru care M-a uns să binevestesc săracilor; M-a trimis să vindec pe cei zdrobiţi cu inima; să propovăduiesc robilor dezrobirea şi celor orbi vederea; să slobozesc pe cei apăsaţi, Şi să vestesc anul plăcut Domnului"*. 
Şi închizând cartea şi dând-o slujitorului, a şezut, iar ochii tuturor erau aţintiţi asupra Lui. Şi El a început a zice către ei: Astăzi s-a împlinit Scriptura aceasta în urechile voastre. Şi toţi Îl încuviinţau şi se mirau de cuvintele harului care ieşeau din gura Lui şi ziceau: Nu este, oare, Acesta fiul lui Iosif? Luca 4, 16-22


* un text din Cartea Profetului Isaia, cap 61 .
Pasajul respectiv este o prefaţare a misiunii Fiului lui Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu