joi, 6 octombrie 2016

TAINA MANTUIRII

... nu o stim in totalitate. O banuim sau o intuim citind din Cartea Sfanta. Nu totdeauna ne luminam dar sunt momente in care de pe puterea noastra de intelegere se ridica cate un val!


Marcu pomeneste, ca si Matei,  despre aceasta intalnire a Mantuitorului cu femeia cananeanca (Matei 15; 21-28). Discutia este in mare aceeasi si are ca mesaj puterea credintei si faptul ca mantuirea ii priveste si pe pagani! 

In fond Mantuitorul doreste sa arate ca nu numai poporul iudeu, ales de Dumnezeu, se va bucura de mantuire ci toti cei care cred cu putere in El!
Smerenia femeii este ilustrata de ambii evanghelisti, prin raspunsul ei, iar vindecarea fiicei acesteia de catre Mantuitorul Hristos vine firesc gratie credintei ei nestramutate in puterea lui Dumnezeu!


Şi ridicându-Se de acolo, S-a dus în hotarele Tirului şi ale Sidonului şi, intrând într-o casă, voia ca nimeni să nu ştie, dar n-a putut să rămână tăinuit. Căci îndată auzind despre El o femeie, a cărei fiică avea duh necurat, a venit şi a căzut la picioarele Lui. Şi femeia era păgână, de neam din Fenicia Siriei. Şi Îl ruga să alunge demonii din fiica ei. Dar Iisus i-a vorbit: Lasă întâi să se sature copiii. Căci nu este bine să iei pâinea copiilor şi s-o arunci câinilor. Ea însă a răspuns şi I-a zis: Da, Doamne, dar şi câinii, sub masă, mănâncă din fărâmiturile copiilor. Şi Iisus i-a zis: Pentru acest cuvânt, mergi. A ieşit demonul din fiica ta. Iar ea, ducându-se acasă, a găsit pe copilă culcată în pat, iar demonul ieşise. 
Marcu 7, 24-30

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu