SI O RETETA DE TARTA CU SMOCHINE
De cateva ori intr-un an bisericesc se vorbeste despre smochin!
- În Cartea Facerii (3:7), Adam și Eva își acoperea goliciunea cu frunze de smochin, după căderea în păcat.
- Parabola smochinului neroditor: Luca 13:6-9
- Parabola smochinului care fragezeste: Evanghelia după Matei 24:32-35, Evanghelia după Marcu 13:28-31,
- Miracolul smochinului blestemat: Matei 21:18–22, Marcu 11:12-14
Poate ca trebuia sa vorbesc (in fine, sa scriu :)) despre smochin la vremea potrivita insa... acum am cules smochinele! Ultimele
ultimile smochine! |
smochine,
considerau ca acestea reprezinta un dar de la zeul fertilitatii. In Orient si Asia smochinele sunt considerate afrodiziace puternice. Smochinele sunt fructe de sezon care se gasesc in partile de vest ale Asiei." Cititi mai multe aici : http://doctor.info.ro/smochinele.html#ixzz4ON7ZnTLmunde veti afla cat sunt de hranitoare si cate avantaje aduce consumul lor la mentinerea sanatatii!
Un fruct binecuvantat, pe care noi il cunoastem mai mult in forma lui uscata!
Proaspete, smochinele sunt dulci fara sa aiba zahar si sunt indicate de aceea in curele de slabire precum, pentru continutul ridicat de magneziu si vitamine, fiind pline de virtuti!
Ingrediente:
- 600g smochine proaspete
- un aluat de tarta, de preferat fara zahar
- 50g zahar alb
- 40g zahar brun
- 1-2 oua
- 25ml de smantana lichida
- scortisoara - daca va place
Smochinele le-am taiat in doua, precum se vede. Nu erau f. mari; pe cele mari le tai in patru.
In wok am pus smochinele si zaharul alb sa se caramelizeze pret de 5 minute. Daca lasa prea multa zeama, pot fi scoase fuctele si scazut apoi un pic siropul!
Oul (eu pun totusi doua oua!) si smantana se amesteca cu zaharul brun (am facut si cu zahar normal!) si eventual scortisoara!
Intr-o tava de tarta se pune aluatul, apoi fructele usor confiate peste care se toarna amestecul de ou, smantana, zahar si arome.
Si... gata!
La cuptor pentru 30-40 de min (la 180 de grade!)
Servita la un ceai de Iasomie... este un deliciu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu