vineri, 28 octombrie 2016

SMOCHINA - UN FRUCT ANTICANCER !

SI O RETETA DE TARTA CU SMOCHINE


De cateva ori intr-un an bisericesc se vorbeste despre smochin!
Poate ca trebuia sa vorbesc (in fine, sa scriu :)) despre smochin la vremea potrivita insa...  acum am cules smochinele! Ultimele



ultimile smochine!

"Smochinele se numara printre primele fructe pe care le-a cunoscut omul. Se spune ca aceste fructe delicioase si foarte dulci erau  fructele preferate ale Cleopatrei. Ele ocupa un loc foarte important in multe culturi din intreaga lume. Romanii, mari consumatori de
smochine,
considerau ca acestea reprezinta un dar de la zeul fertilitatii. In Orient si Asia smochinele sunt considerate afrodiziace puternice. Smochinele sunt fructe de sezon care se gasesc in partile de vest ale Asiei."  Cititi mai multe aici : http://doctor.info.ro/smochinele.html#ixzz4ON7ZnTLmunde veti afla cat sunt de hranitoare si cate avantaje aduce consumul lor la mentinerea sanatatii! 
Un fruct binecuvantat, pe care noi il cunoastem mai mult in forma lui uscata! 
Proaspete, smochinele sunt dulci fara sa aiba zahar si sunt indicate de aceea in curele de slabire precum, pentru continutul ridicat de magneziu si vitamine, fiind pline de virtuti!
In Franta este unul din cele mai scumpe fructe, desi smochinul are si trei recolte pe an!

Tarta cu smochine proaspete

Ingrediente:
  • 600g smochine proaspete
  • un aluat de tarta, de preferat fara zahar
  • 50g zahar alb
  • 40g zahar brun
  • 1-2 oua
  • 25ml de smantana lichida
  • scortisoara - daca va place
Smochinele le-am taiat in doua, precum se vede. Nu erau f. mari; pe cele mari le tai in patru.
In wok am pus smochinele si zaharul alb sa se caramelizeze pret de 5 minute. Daca lasa prea multa zeama, pot fi scoase fuctele si scazut apoi un pic siropul!


Oul (eu pun totusi doua oua!) si smantana se amesteca cu zaharul brun (am facut si cu zahar normal!) si eventual scortisoara!

Intr-o tava de tarta se pune aluatul, apoi fructele usor confiate peste care se toarna amestecul de ou, smantana, zahar si arome.



Si... gata!
La cuptor pentru 30-40 de min (la 180 de grade!)
Servita la un ceai de Iasomie... este un deliciu! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu