miercuri, 26 octombrie 2016

DE CE PARE GREU SA FII CRESTIN?

Suntem incercati? Dam fuga la biserica! Insa desi multi incepem, putini reusim sa si continuam. 
Unora chiar ne este teama si sa incercem...
Mai sunt si din cei care sunt si cu si fara Dumnezeu...
Pare greu sa te tii de poala Domnului!
De ce? Sa fie oare din cauza ca nu suntem capabili sa fim corecti si sa respectam niste reguli, care dealtfel sunt de bun simt, care ne propun sa respectam ca sa fim respectati si sa iubim ca sa fim iubiti, sa facem altora precum dorim ca si altii sa ne faca noua? Sau un legamnt a ajuns sa ne sperie?
Ne revoltam ca Domnul e surd la suferintele omenirii dar nu cumva doar suferintele ne mai apropie de El?

Intrebarile aste mi le pun eu, mie! 
Aceasta vă poruncesc: să vă iubiţi unul pe altul. Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte. Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. 
Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis. De n-aş fi venit şi nu le-aş fi vorbit, păcat nu ar avea; dar acum n-au cuvânt de dezvinovăţire pentru păcatul lor. 
Cel ce Mă urăşte pe Mine, urăşte şi pe Tatăl Meu. 
De nu aş fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a făcut păcat nu ar avea; dar acum M-au şi văzut şi M-au urât şi pe Mine şi pe Tatăl Meu. Dar (aceasta), ca să se împlinească cuvântul cel scris în Legea lor: "M-au urât pe nedrept". 
Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine. 
Şi voi mărturisiţi, pentru că de la început sunteţi cu Mine. Acestea vi le-am spus, ca să nu vă smintiţi. Vă vor scoate pe voi din sinagogi; dar vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că aduce închinare lui Dumnezeu.  
Ioan 15, 17-27; 16, 1-2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu