duminică, 2 octombrie 2016

MARTA, CEA PREA HARNICA

APOSTROFAREA  FEMEILOR  PREA  PREOCUPATE  DE  CELE  ALE LUMII

 Se spune ca, spre dosebire de barbati, femeile ar fi capabile sa faca mai multe lucruri deodata! 

In fapt, creierul femeilor face doar mai rapid conexia, ceea ce  le ajuta sa treaca mai repede de la ceva la... altceva!

Aceasta trecere  este incontestabil o calitate dar poate fi in egala masura un defect daca, tentate de aceasta aptitudine, incercand multe, femeile se risipesc!

Marta, sora lui Lazar cel inviat de Domnul, este un personaj interesant, ea prefigurand o anume categorie de femei care se lasa antrenate mai curand de devotiunea pentru cele ale casei, ale vietii, decat de cele ale Domnului.
Si cine nu regaseste in sine o bucatica de Marta?  
Mie mi s-a intamplat, de exemplu, ca, in tinerete, sa nu ajung la Ocolire pentru ca nu apucasem sa spal ferestrele, ori sa nu merg la Liturghie pentru ca aveam invitati la masa si multe de facut!

Daca tinem la cutume va trebui sa fim mai organizate si nu sa scoatem din program tocmai pe Cel care a generat cutuma! 
Nimic nu este mai important decat Dumnezeu si Cuvantul Sau! Altfel spus, sa punem masura in toate!

Motivele binecuvantate care pot sa ne opresca a-L intalni pe Dumnezeu si Cuvantul nu au cum sa fie legate de astfel de lucruri ... tereste!

Pana la urma Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, este exemplul claditor: ea ne si hraneste, se si roaga pentru noi!
Cum face ea asa sa facem si noi! 

Si, pentru ca azi Evanghelia o pomeneste, ma gandesc la prietena mea de peste mari si tari pe care o numesc Marta si la care ma gandesc ori de cate ori scriu pe acest blog!
Sa fii sanatoasa, draga mea... Marta si Domnul sa te aibe in paza!
Multumesc pentru ceea ce ai facut pentru mine!  


Şi pe când mergeau ei, El a intrat într-un sat, iar o femeie, cu numele Marta, L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvântul Lui. Iar Marta se silea cu multă slujire şi, apropiindu-se, a zis: Doamne, au nu socoteşti că sora mea m-a lăsat singură să slujesc? Spune-i deci să-mi ajute. Şi, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijeşti şi pentru multe te sileşti; Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună şi-a ales, care nu se va lua de la ea. Şi când zicea El acestea, o femeie din mulţime, ridicând glasul, I-a zis: Fericit este pântecele care Te-a purtat şi fericiţi sunt sânii pe care i-ai supt! Iar El a zis: Aşa este, dar fericiţi sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l păzesc. 

Luca 10, 38-42; 11, 27-28

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu